رادیاتور یک منبع حرارتی برای انتقال انرژی حرارتی از رسانه ای به رسانه دیگر می باشد که موجب گرم یا سرد شدن محیط می شود. در داقع رادیاتور به پانل هایی اشاره دارد که گردش آب در آن ها از طریق لوله ها صورت گرفته و وظیفه اصلی آنها تامین آب گرم و گرمایش محیط است. گرمایش در رادیاتور از طریق گردش آب گرم تولیدی توسط پکیچ یا موتور خانه در داخل آن و به دو طریق همرفتی و تابشی اتفاق می افتد.
آب موجود در رادیاتور در سیستم حرارت مرکزی توسط تجهیزاتی مثل مشعل و پمپ گرم میشود و آب گرم شده در موتورخانه به قسمتهای مختلف ساختمان هدایت میشود و وارد رادیاتورهای هر قسمت میشود. اين رادياتورها گرما را از طریق لوله ها به اتاق منتقل كرده و در نتيجه دماي آب كاهش مي يابد و آب توسط لوله برگشت به طرف موتورخانه رفته و براي جذب مجدد گرما به داخل ديگ هدايت مي شود و بار ديگر اين سيكل و چرخه تكرار مي شود .
هوای گرم بالای رادیاتور که سبکتر است به طرف بالا حرکت نموده و هوای سرد جایگزین آن میشود حال هوای پایینی اتاق توسط آب درون رادیاتور گرم می شود و به بالا رفته و هوای سرد جایگزین آن می شود و این چرخه انقدر ادامه دارد تا زمانی که هوا به درجه دلخواه برسد همچنین زمانی که آب درون رادیاتور سرد می شود دوباره به سمت دیگ هدایت شده و گرم می شود و این چرخه نیز ادامه دارد.
سرعت پاسخ بالا، رفتار دینامیکی بهینه
دمای سطحی بالا برای حداکثر توان تشعشعی
زمان پایین برای گرمایش محیط
حداکثر توانایی گرمایی در هر مکان و در هر میزان عملکرد
راندمان بالا
گرمایش مناسب در زمان عملکرد متوسط
کیفیت رنگ
مقاومت مکانیکی
مقاومت در برابر خوردگی
طول عمربالا
داشتن سطح صاف و بدون لبه تیز
کیفیت پرداخت سطح نهایی
نوع اتصالات و سهولت در نصب
قیمت مناسب
پشتیبانی خدمات و گارانتی تعویض در صورت پوسیدگی و خوردگی
بیشترین ظرفیت حرارتی در کمترین فضای ممکن
ماند حرارتی بهینه
به وجود آوردن بیشترین ظرفیت حرارتی در کمترین فضای ممکن
ثبات حرارتی بهینه ای
اگر رادیاتور پکیج را در نزدیکی وسایلی مانند مبل بزرگ یا کابینت نصب کنید، هوای گرم خروجی از رادیاتور درون آن محبوس شده و در جریان رفت و برگشت قرار نمی گیرد.
بهتر است رادیاتور در زیر پرده قرار نگیرد زیرا در این حالت پرده از عبور و جریانات هوای سرد و گرم به درون و بیرون رادیاتور جلوگیری می کند. از طرفی انجام این کار احتمال خطر آتش سوزی را به همراه دارد. مخصوصا اگر از رادیاتورهای مبدل حرارتی استفاده می کنید.
در صورتی که لوله کشی رادیاتور شوفاژ در محل مناسبی تعبیه نشده است، می توان برای یافتن محل مناسب نصب رادیاتور، نقشه لوله کشی رادیاتور را در ساختمان تغییر داد.
هرچه فاصله رادیاتور از پکیج بیشتر باشد، میزان راندمان رادیاتور نیز کاهش پیدا می کند.
در صورتی که فضای اتاق محدود باشد، می توان رادیاتور شوفاژ را در پشت در اتاق نصب کرد چون گزینه ی دیگری برای محل نصب رادیاتور وجود ندارد.
نصب دو رادیاتور شوفاژ در سایزهای کوچک تر بسیار بهتر از نصب یک رادیاتور بزرگ در یک اتاق است.
رادیاتور را متناسب با سایز اتاق انتخاب کنید و از قرار دادن یک رادیاتور بزرگ در یک اتاق کوچک خودداری کنید.
اگر مجبور به قرار دادن رادیاتور در پشت دیوار داخلی اتاق شدید، عایق کاری دیوار را فراموش نکنید. شما می توانید با عایق کردن دیوار با استفاده از لایه ای از عایق های پلی استایرن در پشت رادیاتور تا میزان زیادی از هدر رفتن حرارت رادیاتور و انتقال آن به دیوار جلوگیری کنید.
بهتر است رادیاتور در جوار دیوار های سردتر ، زیر پنجره ها و کنار درهای خروجی قرار گیرد.
رادیاتورها نباید در زیر قاب های تزیینی قرار بگیرند.
بهترین مکان برای استفاده از رادیاتور مکانهایی است که خیلی نیاز به کنترل دما و رطوبت ندارد، چرا که رادیاتور قابلیت تنظیم درجه حرارت و رطوبت محیط را ندارد و میزان رطوبت نسبی اتاق را کاهش میدهد.